Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 iunie 2011

Poliţistul care şi-a omorât părinţii e în moarte cerebrală. Acesta s-a împuşcat în faţa iubitei sale


Poliţistul din Oradea care şi-a împuşcat mortal părinţii, miercuri noapte, după care a încercat să se sinucidă, fiind internat în comă la Spitalul Judeţean din Oradea, nu are nicio şansă de supravieţuire, fiind în moarte cerebrală, potrivit medicilor.
n data de 15 iunie 2011, în jurul orei 21.30, Venter Gabriel Cristian, în vârstă de 33 de ani, s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală la locul de muncă al tatălui său, Venter Gavril, în vârstă de 58 de ani - la CFR Auto Terminal Est Oradea, unde, întâlnindu-l, l-a împuşcat cu două gloanţe în abdomen, după care s-a deplasat la locuinţă, unde se afla mama sa, Venter Mărioara, în vârstă de 51 de ani, pe care de asemenea a împuşcat-o. S-a deplasat apoi la locuinţa prietenei sale pe care a informat-o telefonic în legătură cu faptele sale, după care s-a împuşcat în cap", se arată în comunicatul Parchetului.

Agentul de poliţie este cercetat pentru omor calificat şi omor deosebit de grav, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, procurorul Dorel Moţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Carmen Pantiş, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că poliţistul este în moarte cerebrală şi că "nu mai are nicio şansă de supravieţuire".

Pe de altă parte, în noaptea de miercuri spre joi la Parchetul Tribunalului Bihor au fost audiate mai multe persoane, între care iubita poliţistului şi soţul acesteia.

În cursul zilei de joi, la Oradea urmează să ajungă o echipă a Corpului de control al Poliţiei Române, pentru a stabili cum a justificat poliţistul Gabriel Venter ridicarea de la Poliţia municipală a armei cu care şi-a împuşcat mortal părinţii.

Conform unor surse judiciare, echipa Corpului de control a IGPR va face verificări şi în privinţa modului în care poliţistul a părăsit serviciul cu arma din dotare.

Potrivit surselor citate, poliţistul a ieşit din serviciu miercuri la ora 16.00, când ar fi trebuit să predea arma la camera de armament a Poliţiei municipiului Oradea.

Miercuri noapte, poliţistul Gabriel Venter şi-a împuşcat mortal părinţii, după care şi-a tras un glonţ în cap, el fiind dus la spital în comă profundă.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, a declarat că tragicele evenimente au început miercuri, în jurul orei 21.30, când Venter a mers cu maşina personală la locul de muncă al tatălui său, care lucra pe strada Rampei, în zona Triajului CFR, ca agent de pază. Poliţistul l-a împuşcat în zona abdominală, martorii relatând că s-au auzit două focuri de armă.

Ulterior, poliţistul a mers la locuinţa mamei sale, pe care a împuşcat-o, după care s-a împuşcat în cap, în interiorul autoturismului, în maşină fiind găsit pistolul agentului.

O colegă de-a tatălui poliţistului, Raveica Cioancă, martor la incident, a declarat că, înainte să fie împuşcat de către fiul său, bărbatul se întâlnise cu soţia sa. Martora a mai povestit că a auzit două focuri de armă, după care a văzut maşina poliţistului demarând în trombă în jurul orei 21.40.

Potrivit anchetatorilor, poliţistul s-a dus apoi la locuinţa mamei sale şi a împuşcat-o, după care a plecat la locuinţa unde stă iubita sa, o femeie căsătorită, care are un copil. Ajuns aici, poliţistul şi-a sunat iubita, aceasta a coborât, cei doi au avut o discuţie, după care poliţistul s-a urcat în maşina personală şi s-a împuşcat în cap în faţa femeii, afirmă anchetatorii.

Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, a declarat că poliţistul Gabriel Venter, în vârstă de 33 de ani, era încadrat direct la Poliţia de Frontieră Bihor în 2001, după care în 2009 a fost transferat la Poliţia municipiului Oradea, unde şi-a desfăşurat activitatea ca agent de siguranţă publică până în urmă cu o lună, când s-a transferat la Poliţia de proximitate.

Potrivit sursei citate, din primele date a reieşit că ar fi vorba despre o dramă sentimentală, fiind primul caz de acest gen din judeţul Bihor, poliţistul având o relaţie cu o femeie căsătorită, care nu era aprobată de către familia sa.

Dinu a mai spus că la toate testările psihologice poliţistul Venter a fost declarat apt şi, totodată, de-a lungul activităţii sale, el a primit numai calificative de "bine" şi "foarte bine".

sursa:mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu