Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 iunie 2011

Alcohol/Drugs /6-12 iunie /Acţiune pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul consumului de alcool şi droguri

Ţinând cont de pericolul pentru siguranţa circulaţiei, pe care îl reprezintă conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor stupefiante, Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa ( TISPOL) a iniţiat campania preventiva “Alcohol/Drugs”, desfăşurată în cadrul Proiectului LIVESAVER (2008-2011).
Având în vedere calitatea României de membră a Organizaţiei TISPOL, în perioada 06 – 12 iunie a.c., pe drumurile publice de pe raza judeţului, se vor organiza şi desfăşura acţiuni sistematice pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau drogurilor.
Prin activităţile pe care le vor desfăşura, poliţiştii urmăresc reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora produse pe fondul consumului de alcool şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere comise pe acest fond, şi, în general, impunerea unui climat de ordine şi disciplină prin depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.
La acţiune vor participa poliţişti cu atribuţii pe linie de circulaţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier şi de la poliţiile municipale şi orăşeneşti.

***Din analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier Călăraşi, rezultă că, de la începutul anului 2011, pe fondul consumului de alcool, s-au produs 17 accidente, soldate cu 6 răniţi grav şi 15 persoane rănite uşor. În aceeaşi perioadă, în urma acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri pentru combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor auto, au fost constatate 98 de contravenţii şi 77 de infracţiuni (65 de conducere cu o alcoolemie peste limita legală şi 12 infracţiuni de refuz de recoltare de probe biologicepentru stabilirea alcoolemiei). În total, au fost sancţionaţi 175 de conducători auto, dintre care doi au fost prinşi în abatere de câte două ori, conducând sub influenţa alcoolului. Ca medie de vârstă, predomină abaterile comise ce şoferi între 31 şi 50 ani (cei mai mulţi) şi între 21 şi 30 ani.

Sursa : www.arenamedia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu