Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 15 iunie 2011

Gigi Becali despre absenţele record din Parlamentul European: „Mă doare -n …de chestia asta”


Eurodeputatul George Becali conduce detaşat în topul celor mai multe absenţe de la reuniunile Parlamentului European. A participat la nici 30% din şedinţele de la Bruxelles ori Strasbourg.

Pe holurile Parlamentului European, apariţia românului George Becali nu poate trece neobservată, chiar atunci când locul este plin de lume. Doar că apariţiile lui sunt rare.

Merge ţanţoş, însoţit de bodyguarzi impunători, care îl fac să pară şi mai mic de statură decât în realitate. Spectacolul merită văzut, cu atât mai mult cu cât că se produce rar. Este vorba de campionul absenţelor în Parlamentul European. Conform datelor puse la dispoziţie de organizaţia Votewactch, a fost prezent doar în 31 din cele 107 zile de plen câte s-au scurs de la alegerea sa. Coeficientul lui de prezenţă în Parlamentul European este de 29 la sută. Europarlamentarii care îl urmează în top nici nu pot visa la coroniţă.

Becali îi priveşte "de sus" pe italianul Giuseppe Gargani (PPE), cu 50 la sută prezenţă, pe francezul Philippe de Villiers (Grupul Europa Naţiunilor), cu 55 la sută sau pe liberalul irlandez Brian Cowley ( totuşi, cel mai vechi reprezentant al ţării sale în PE), cu 56 la sută.

Europarlamentarul român Corneliu Vadim Tudor, cu 60 la sută prezenţă, se află, şi el, departe de locul întâi. Cei mai mulţi dintre membrii Parlamentului European au coeficienţi de prezenţă între 75 şi 85 la sută, dar există şi destui membri care nu au nicio absenţă.

Activitate modestă

Nu este chiar o fericire să fii independent în Parlamentul European. Susţinerea unui grup politic contează foarte mult. Astfel că, în dreptul lui George Becali figurează cifra 0 la capitolele rapoarte redactate, moţiuni sau opinii. A susţinut o declaraţie scrisă, în iunie 2010, despre combaterea despăduririlor, trei interpelări şi a depus cinci amendamente.

Surprinzător este că a susţinut mai multe declaraţii în plen, 57, decât zile de prezenţă, 31. Există însă o exlipcaţie. Imensa majoritate a declaraţiilor reprezintă explicaţii asupra votului. Acestea se dau după încheierea votării, când, în general, parlamentarii au şi părăsit sala. Explicaţiile se contabilizează în dreptul fiecărui deputat, dar valoarea lor politică este practic nulă.

„Scrieţi ce vreţi, mă doare-n ..."

Situaţia nu pare să-l îngrijoreze prea mult pe George Becali, atunci când este întrebat cum explică faptul că dă atât de rar pe la Parlamentul European.

Adevărul Europa: Domnule Becali, avem în faţă date potrivit cărora sunteţi europarlamentarul cu cea mai scăzută prezenţă, din delegaţia română, dacă nu chiar din întregul parlament European ...

George Becali: Da, corect.

A.E.: Şi cum vă explicaţi acest lucru? Vrem să ştiţi că este un interviu destinat publicării...

G.B.: Cum să-mi explic? Nu

A.E.: Cum explicaţi acest număr mare de absenţe? Consideraţi că e normal? Noi vom scrie despre asta şi vrem să ştim şi opinia dumneavoastră.

G.B.: Puteţi să scrieţi ce vreţi voi. Mă doare-n p... de chestia asta.

A.E.: Domnule Becali, totuşi... Lipsiţi din Parlamentul European...

G.B.: Scrieţi ce vreţi!

A.E.: Deci pe dumneavoastră nu vă deranjează acest lucru?

G.B.: Scrieţi ce vreţi, n-auzi că nu mă interesează prostiile voastre?

Acest dialog a avut loc în cursul zilei de marţi, zi de lucru la Parlamentul European. Europarlamentarul George Becali se afla însă la Bucureşti. Pe agenda sa figura un punct foarte important. În acea zi, a obţinut binecuvântarea Patriarhiei Române pentru angajarea israelianului Rony Levi ca antrenor la Steaua. „Am vrut să fac asta pentru ca să fiu eu împăcat, Levi este de altă religie şi aşa mi s-a părut mie normal", a declarat Becali presei sportive din România.

sursa:www.adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu